Početna
Naš smještaj
Cijena i dostupnost
Kako do nas
Galerija
Kontakt

 

O Novom Vinodolskom


Novi Vinodolski, biser sjevero-zapadne Hrvatske oduvijek je bio pravo mjesto za ljude koji žele istražiti čari netaknute mediteranske prirode. Budući da se nalazi na sjevernom dijelu Kvarnera i zaštićen je od otvorenog mora otokom Krkom, Novog Vinodolski ima jako ugodno vrijeme.​

U tom dijelu kvarnerske obale ljetne vrućine ublažavaju ugodne i umirujuće zračne kupke. Morska prašina miješa se s planinskim povjetarcem koji nježno silazi sa šumovitih strmina Velike Kapele. Povijesno, Novi Vinodolski je kulturno i političko središte bivše vinodolske knežije. To je "kolijevka zakonodavstva" Vinodola i tradicionalno vinogradarsko područje.

Novi Vinodolski je okružen prekrasnim krajolikom s netaknutim prirodnim ljepotama, prekrasnim plažama i nevjerojatnim zalascima sunca koji su veličanstveni, gdje se ljepote kristalno čistog Jadranskog mora i nezagađenih šumovitih obronaka u zaleđu mješaju s bogatom ponudom i personaliziranom uslugom.

Novi Vinodolski je okupan blagim, toplim sunčanim ljetima, osunčan s prosječno 2500 sunčanih sati u godinu, uz dnevne temperature koje se zimi spuštaju do blagih 10°C, a ljeti dižu do 29-30°C. Osim jedriličarima ovdašnja izloženost toplim južnim, ili svježim sjevernim vjetrovima, pogoduje ugodnom i zdravom boravku u Novljanskom kraju. Čist i osvježavajući sjeverac (Bura), osvježit će Vas ljetom, dok će topli južni vjetar (Jugo), zagrijati prve prohladne zimske dane.

U Novom Vinodolskom naći ćete za svakoga po nešto, bilo da se radi o pješčanim, šljunčanim, stjenovitim, betoniranim uređenim plažama koje su plavom zastavom potvrdile svoju kvalitetu. Nakon što ste našli svoje mjesto pod suncem možete uživati u sadržajima koji se nude na plažama, bilo da se radi o skijanju na vodi, ronjenju, jedrenju, uživanju u obilascima Vinodolskog kanala na jednom od organiziranih tura.


Grad je smješten samo 30 kilometara od zračne luke na otoku Krku i 180 kilometara od Zagrebačke zračne luke.
Zahvaljujući blizini glavnih prometnica, na lokaciju je vrlo lako doći iz svih krajeva Europe.​

 

Udaljenost od većih gradova:
Trst 122 km
Ljubljana 170 km
Budimpešta 550 km
Minhen 590 km
Beč 558 km
Zagreb 180 km

novi_vinodolski